Tendències de futur en el desenvolupament d'un producte turístic cultural

amb No hi ha comentaris
compartir

 

 

aquest cop, us deixo amb algunes de les tendències de futur que considero clau en el desenvolupament d'un producte turístic cultural.

 

  • diferenciació:

Apostar per la diferenciació per desenvolupar un producte turístic cultural és clau, l'objectiu és crear una proposta de valor única, que ens faci diferents a la resta. hem de treballar la marca, allò que farà que ens identifiquin.

Per fer-ho efectiu, serà essencial comunicar les característiques que ens faran ser visibles en un entorn cada vegada més canviant i competitiu, però que a la vegada pot resultar homogeni.

  • "L'economia de l'experiència"

No venem un producte de turisme cultural sinó que venem experiències. Cal potenciar el turisme vivencial com a aposta per revaloritzar el patrimoni cultural de cada localitat.

En el moment de desenvolupar un nou producte turístic cultural serà fonamental que oferim un catàleg d'experiències úniques d'acord amb les necessitats actuals de la demanda.

  • Sostenibilitat i consciència social:

El turista actual és més conscient de la necessitat de recuperar i conservar el patrimoni, per aquest motiu serà necessari que les destinacions apostin pel desenvolupament de productes turístics que es fonamenten en estratègies de gestió integral.

La demanda ha de percebre la qualitat en aquells productes que persegueixin una filosofia que inclou la defensa de la diversitat cultural com a recurs turístic, que convida a descobrir i conèixer el destí triat en lloc de conformar amb una simple visita superficial.

  • Incorporació de les noves tecnologies al producte:

Des del punt de vista de la gestió mateixa dels recursos patrimonials s'haurà de tenir en compte que avancem del web 2.0 a la web 3.0, on Internet esdevé mòbil. Tothom fa servir aplicacions en el núvol (La computació en núvol), els programes interactuen bé entre ells, s'entenen, els algoritmes simulen intel·ligència i són font de dades. Els dispositius utilitzen la geolocalització, s'incorpora la realitat augmentada i tot es connecta a Internet (Internet de les coses). A grans trets, són característiques que seran fonamentals per a la valorització turística dels recursos i el seu desenvolupament com a productes culturals.

  • Big Data com a oportunitat per a la planificació d'oferta en turisme cultural:

En aquest cas es tracta d'accions focalitzades a convertir simples patrons, en informació d'alt valor. Permetrà conèixer la demanda amb dades reals que milloraran les estratègies, tant a curt com llarg termini, permetran aprendre de l'experimentació, acceleraran la presa de decisions i seran clau per al sector de la cultura que tant necessita optimitzar recursos.

 

seguim. Una salutació!

 

compartir

deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.